het museum
In de glazen ontvangsthal voor het museum vind je het museumcafé ‘De Orangerie’ en de museumwinkel, beiden zijn los van het museum te bezoeken.
In het museum neemt een afwisselende, levendige tentoonstelling je mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en laat je de rijk gevarieerde Zeeuwse natuur zien. Maak kennis met de dynamische natuur van de Delta, de vele inpolderingen en de meer dan honderd dorpen die in de loop van de eeuwen door het water van de kaart werden geveegd. Naast de vaste tentoonstelling is tot april 2025 de wisselexpo ‘Van Mammoet tot Spijkerbroek, over klimaat en de kracht van de natuur’ te zien.
En… laat je verrassen door het landschap van nu. Achter het museum ligt namelijk de prachtige 2.5 ha grote landschapstuin, de Hortus Zelandiae. Het hele jaar door bieden we leuke (natuur)activiteiten en excursies aan in het museum, de collectie, de landschapstuin, het KlimaatLAB en het Natura 2000-gebied de Manteling.
Sinds 9 november 2007 is Terra Maris officieel een GEREGISTREERD MUSEUM.
vacatures
Het team van Terra Maris bestaat uit (vaste) medewerkers, vrijwilligers en stagiaires. Geregeld komen er leuke vacatures vrij. Wil je komen werken bij Terra Maris, ons museumcafé ‘De Orangerie’ of zoek je een stageplek of vrijwilligerswerk? Bekijk dan onze recente vacatures.
Partners
Terra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Met de vaste tentoonstellingen tonen we de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en de dynamische natuur van de Zeeuwse delta. Terra Maris organiseert daarnaast regelmatig wisseltentoonstellingen en organiseert het hele jaar door allerlei activiteiten.
De tentoonstellingen, publieksactiviteiten en het collectiebeheer worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zeeland.
Terra Maris is tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de Europese Unie, het ministerie van Econische Zaken, de Provincie Zeeland en de Stichting Het Zeeuwse Landschap.
Terra Maris is de natuurlijke partner van Het Zeeuwse Landschap. Terra Maris vertelt het verhaal van het Zeeuwse landschap, het ontstaan, de flora en fauna, de cultuurhistorie. In onze landschapstuin zijn alle landschappen, in het klein, terug te vinden. Door middel van de informatiebomen geven wij informatie en verwijzen wij naar de landschappen die door HZL beheerd worden. Zowel de inhoudelijke als financiële bijdrage vanuit HZL is onmisbaar voor Terra Maris.
Het partnerschap blijkt ook uit een gedeeltelijk gedeelde Raad van Toezicht. Per 1 oktober a.s. wordt Carla Schönknecht de nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van Het Zeeuwse Landschap en museum Terra Maris. Zij neemt dan het stokje over van Harry van Waveren. Lees meer
Terra Maris ontvangt jaarlijks een subsidie van de Provincie Zeeland en de gemeente Veere.
Terra Maris is partner in de samenwerking de Zeeuwse Natuur en is een van de Buitenlokalen van de Zeeuwse Natuur.
Terra Maris neemt deel aan het Geopark Schelde Delta en maakt in de vaste tentoonstelling de relatie tussen landschap, natuur en cultuurhistorie in de Zeeuwse erfgoedlijnen zichtbaar.
Museum Terra Maris is lid van de museumvereniging/ museumkids en als natuurhistorisch museum aangesloten bij de Vereniging van Science Centra (VSC).
Met dank aan het Mondriaanfonds voor de extra steun in coronatijden.